Over ons

Home / Over ons

– OVER ONS –

Mettlr is een product van Psychologisch Adviesbureau Libertijn. Ons specialisme is mensen helpen te veranderen. Onze inzichten hebben wij vertaald in Mettlr, de learning app. Belangrijke inzichten zijn o.a.:

  • Gedrag moet inslijten
  • Veranderen vraagt om volhouden

Gedrag moet inslijten

Door veel te oefenen, slijt je nieuw gedrag stap-voor-stap in. De crux zit in de herhaling. Door gedrag steeds te herhalen, ontstaan nieuwe verbindingen in de hersenen. Dit kan ver gaan, blijkt uit onderstaande voorbeeld:

  • Een buschauffeur die na een leven lang op de bus rijden met pensioen gaat. Deze beste man was zo gewend om te stoppen bij bushaltes, dat hij dit na zijn pensioen nog regelmatig deed terwijl hij met zijn eigen auto door de stad reed.

Mettlr helpt om kennis en vaardigheden in te slijten, zodat het helpt om het gewenste gedrag op het juiste moment te tonen.

Veranderen vraagt om volhouden

Om de aangereikte kennis en vaardigheden in de praktijk toe te passen en het eigen te maken moeten mensen geholpen worden om vol te houden.

Volhouden heeft niets te maken met motivatie. Natuurlijk is motivatie belangrijk om een verandering in gang te zetten, maar op de lange termijn neemt motivatie altijd af. Daarom heb je als mens andere mechanismen nodig om vol te houden. Net zolang totdat het nieuwe gedrag een onbewust automatisme wordt.

In essentie zijn er 5 mechanismen die cruciaal zijn bij gedragsverandering. De mechanismen zijn:

  1. Doel bepalen
  2. Haalbare stappen
  3. Herinneringen ontvangen
  4. Beloningen ontvangen
  5. Omgeving betrekken

Al deze mechanismen zijn op een slimme manier verwerkt in Mettlr


Direct antwoord op uw vragen? Bel ons op 030 – 691 0367.